Zakaj izbrati Qualified® test?

Zakaj izbrati Qualified® test?

Tveganje za Down sindrom pri nosečnici v 35. letu starosti znaša 1:360

Zakaj izbrati Qualified® prenatalni test?

  • Natančen. Prek 99.9%. Fetalne frakcije se analizirajo z najsodobnejšo 4.0 tehnologijo.
  • Obsežen. Prek 100 mikrodelecij in duplikacij.
  • Brez tveganja.  Varen za mamo in otroka.
  • Hiter. Rezultati v 3 do 5 delovnih dneh od prejema v laboratoriju.
  •        Prilagodljiv. Primeren tako za dvoplodne kot IVF nosečnosti.

Visoka stopnja uspešnosti

V 99,4 % primerov Qualified® test izda rezultat o genskih sindromih.

Verjetnost, da se lahko opravi test Qualified® ali ne, je odvisna od tega, koliko prosto krožeče plodove DNK (cfDNA) je prisotne v materini krvi. Odstotek cfDNA je odvisen od tedna nosečnosti (zgodnejša je nosečnost, nižji je odstotek cfDNA), pa tudi od teže matere (višja kot je teža matere, manj bo izolirane otrokove cffDNA).

Del prosto krožeče fetalne DNK

Za določitev določene kromosomske motnje pri plodu mora biti delež prosto krožeče fetalne DNK (cfDNA) (»fetalna frakcija«) v materini krvi najmanj 2 %. Test Qualified® se lahko izvaja od 10. tedna nosečnosti (GN 10 + 0), ker se delež plodove DNK v krvi matere z napredovanjem nosečnosti povečuje. Do 21. tedna nosečnosti se delež otrokove DNK iz tedna v teden poveča za 0,1 %, po 21. tednu nosečnosti pa za 1,1 %.

Partnerski laboratorij izmeri "fetalno frakcijo" pri vsakem testu Qualified ®. Če je fetalni delež pod 2 %, testa ni mogoče izvesti. Vaš ginekolog bo obveščen, da je treba nov vzorec krvi oddati pozneje in vas naročil na nov odvzem.

Visokokvalificirana ekipa zdravnikov in znanstvenikov

Laboratorijsko ekipo  sestavljajo visoko usposobljeni zdravniki in znanstveniki, vključno s specialisti za humano genetiko, laboratorijsko medicino, ginekologijo in porodništvo.

Naša ekipa v partnerskem laboratoriju bo z veseljem odgovorila na vaša vprašanja v zvezi s prenatalno diagnostiko, NIPT, kot tudi interpretacijo Qualified® testa.

Sign In